Kis lépés az embernek, nagy lépés az amorFFactory-nak

10.10. Hát nem ez a legtökéletesebb dátum egy számítástechnikai projekt születéséhez? Ez az a nap, mikor az amorFFactory bescannelte az első embert és tárgyat. Ne szaladjunk ennyire előre! Inkább kezdjük az elejéről!

Egy kora nyári napon egy debreceni közösségi rendezvényen összefutottam Faragó Petivel, akinek volt egy projektje és partnereket keresett hozzá. Bevallom őszintén nem sokat tudtam a 3D nyomtatásról, de már hallottam róla és egy izgalmas dolognak tartottam. Azonnal felfigyeltem Peti sztorijára és hamarosan már a különböző lehetőségeket fontolgattuk. Több hónapnyi tervezés után, amiben Molnár Matyi is benne volt, eljutottunk arra a pontra, hogy megrendeljük az amorFFactory projekt elengedhetetlen eszközeit. Az én feladatom a Sense 3D beszerzése volt, amit meg lehet tenni Magyarországról is, de mi úgy döntöttünk az eredeti forrástól szerezzük be. Az Egyesült Államokból! Tengerentúlról még nem rendeltem…

A Cubify.com-ról rendeltük a csomagot, akik a virginiai Herndon városkából működnek. A Google Maps térképen is látható az utca.

Először vendégként próbáltam rendelni az oldalukról, regisztráció nélkül, de az nem működött.  Az oldal kiírta, hogy megtörtént a rendelés, de se a kártyámról nem került le a pénz, se e-mailes visszaigazolást nem kaptam. Képzelhetitek… Ráadásul reggel rendeltem, ami az USA-ban éjszaka, így az érdeklődésemre is csak a délután folyamán számíthattam válaszra. Az ügyfélszolgálat ottani munkaidőben gyors volt és hamar tisztázódott, hogy nincs rendelésem a rendszerükben.

Sense 3D csomag

Sense 3D csomag

Ezután sima regisztrációval már gond nélkül lefutott a dolog és már másnap útra kelt a csomag. 10.09 volt az érkezés előre becsült dátuma. FEDEX-szel jött. Az oldalukon szépen végig lehetett kísérni, ahogy először a herndon-i reptérre kerül, majd utána a memphis-i reptérre. Gondolom ott egy csapat Elvis imitátor felpakolta egy kölni gépre, onnan pedig Budapestre került.

Jött a vámolás, amihez papírokat kellett kitöltenem, de gyorsak és hatékonyak voltak. Olyannyira, hogy a munkahelyi irodatelefonomat hívták fel, valószínűleg a mobil számommal volt gond. A vicces csak az volt, hogy abból az irodából két hete elköltöztem a szemben lévőbe, a régiből meg raktár és kis csoportos tanterem lett, ami rend szerint kulcsra van zárva, ami a portásnál van. Szerencse1: Épp órát tartottak ott és volt, aki felvegye a telefont. Szerencse2: Épp én is irodában voltam nem órát tartani.

Akkor is meglepetés ért mikor egy nappal előbb kihozták a csomagot, ami azért volt baj, mert csak másnapra tudtam várni otthon. Ráadásul a vámos papíron el is volt mosódva a számom, így a futár nem tudott felhívni. Failed deliviery. Úgy látszik én nem élek még elégé a mobilkorszakban. Egy kicsit ideges lettem, de aztán mikor lehiggadtam láttam, hogy automatikusan hozzák másnap.

…és hogy mennyiért csinálta ezt a FEDEX? 7 dollár! Igen, 1700 forintért megrepültették négyszer a csomagot és lehozták Debrecenbe (kétszer). Csak összehasonlításképpen 1190 Ft-ért a Magyar Posta Balmazújvárosba vitte volna el… A vámolás volt még extra költség, kábé 3000 Ft. Még így is kizárt dolognak tartom, hogy pluszban jöttek volna ki a szállításból.

Minden kétséget kizáróan ez volt a legkalandosabb netes rendelésem, de kikötött a nappaliban a Sense 3D. 10 nap alatt. Másnap meg következett az unboxing és az amorFFactory születése:

Ha működés közben is megnéznéd, azt is megteheted itt!

Ha szeretnél értesülni a legfrissebb eseményeinkről likeold a facebook oldalunk is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s