Hozza a Mikulás a nyomtatónkat!

Több hét – kezdetben nagyon, majd egyre kevésbé türelmes – várakozás után már végre hírt kaptunk róla, hogy összeállt a holland műhelyben a nyomtatónk.

santa

A legfrissebb információk szerint a jövő héten leszállítják az Ultimaker Original +-unkat és akkor  az amorFFactory számítógépein létező modellek végre fizikális valójukban is megmutatják magukat!

SDB7913A “drágaság” termékfotója

Amikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk az amorFFactory projektbe, akkor az első nagy kérdés az volt, hogy milyen nyomtató felelne meg számumra a leginkább. Drágábbat vegyünk, ami fütyül, farag, fára mászik, de nehézkes karbantartani és drága hozzá az alkatrész? Szavazzunk esetleg egy olcsóbbra, amit könnyű fenntartani, de nehézkes vele a munka, nagyon kicsi a munkatere és csak kevés fajta anyaggal tud dolgozni? Józan paraszti ésszel gondolkodva az arany középutat választottuk. Ez az Ultimaker Original +.

Fastest-_-most-accurate

Díjnyertes a paci!

Ne tévesszen meg senkit a gép – szó szerint – fapados kinézete! A Make magazin a leggyorsabb és legpontosabb 3D nyomtatónak választotta az FDM gépek között. Habár a munkatere közepes méretűnek mondható (210x210x205mm3), nagy előnye a versenytársakkal szemben a fejleszthetősége. Rengeteg a gyártótól rendelhető bővítési lehetőség, mint például a második nyomtató fej beépítésének lehetősége. Ez azért fontos, mert gyorsabb, pontosabb, színesebb nyomtatást tesz lehetővé.

SDB7880

Hála a hatalmas felhasználó közösségnek és a nyílt forráskódú fejlesztésnek óriási a mára összegyűlt karbantartással, fejlesztéssel és nyomtatással kapcsolatos tapasztalat. Ez utóbbi számunkra kulcsfontosságú volt a választásban. Aki valaha próbált már ismeretlen program segítséggel elkészíteni bármilyen munkát, az saját maga is tapasztalhatta, hogy milyen felbecsülhetetlen jelentősége van a program vagy gép köré épült online közösségnek. Ha elakadsz a munkában, akkor bátran beírhatod problémád a google keresőbe és biztos, hogy találsz egy fórumot, blogot, youtube videót, ahol valaki hasonszőrű problémáját megválaszolják.

maxresdefault

Develop or die!

A rugalmas gép és a felhalmozott tudásbázis lehetővé fogják tenni számunkra a minél jobb minőségű és méret helyes termék fejlesztését és készítését. Valamint az iparág fiatalságának sajátossága, hogy a nyomtatókat a felhasználónak önmagának is fejlesztenie kell, mert csak így tud lépést tartani a nyomtató maga, például az amorFFactory kreatív tempójával.

Bloom+dress+front

Nyomtathatom az Ön méretére?” (PLA csipke)

Ennyi jó tulajdonság után megfordul az ember fejében, hogy hol a bökkenő? Igen, a bökkenő ott van, hogy ahhoz hogy a gép megtudja tartani az alsó középkategóriás árát lapra szerelten érkezik, pont mit az IKEA bútor.

649px-UM-IKEAbag“1 kiló nyomtatót kérnék!” – “1.20 lett. Maradhat?”

Ennek vannak előnyei és hátrányai. A hátránya, hogy nem tudjuk egyből kipróbálni. A nyomtatási minőség függ majd a mi szerelési képességeinktől. Ettől mi azért nem ijedünk meg 😀 Az előnye viszont, hogy jobban már nem lehet megérteni, hogy miként épül fel a gép, mintha mi építjük fel. A későbbiekben ennek köszönhetően játszi könnyedséggel fogjuk tudni magunktól is javítani az esetleges hibákat. Mindamellett, nem kell gondolkodnunk a jövő heti témánkon, mert az összeszerelés már önmagában egy kaland! 😀

printaprinter

“Kérjük nyomtató nyomtatására a nyomtatót ne használja!”

Másrészt mindig maximálisan őszinték vagyunk a projektjeinkkel kapcsolatban, így az sem rejtjük véka alá, hogy nagyon hosszú a várólista erre nyomtatóra. Nem is csoda, hiszen a kis holland céget majd szétszedik a rendelők, ráadásul most terjeszkednek a tengeren túlra is.

Ultimaker-print-8A gyártó épp világuralomra tör!

Egy szó, mint száz, nyakunkban a télapó nyakunkon a karácsony, de már igazán kezünkbe lehetne már a nyomtató!

Kíváncsi vagy mi vár ránk? Ez:

1 Comment

  1. Pingback: Guerilla Scaning és Nyomtatás | amorFFactory

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s