Kendőzetlenül a nyomtatóépítés mindennapjairól

Több mint 1 hónapos várakozás után landolt a küszöbünkön az Ultimaker+. Mindent leírtunk már róla, hogy miért őt választottuk.

A miénk!

A miénk!

A puding próbája azonban csak múlthét pénteken érkezett el, amikor kinyíltak a dobozok, elkerültek az alkatrészek és kezdetét vette az építkezés…

Ahogy azt már a múlt heti posztunkban láthattátok, jó sok alkatrész érkezett. Egy mikrós doboz méretű csomagot kaptunk, ami jól meg is volt töltve. Kevés fölösleges védőanyaggal jött. Először azért ellenőriztük, hogy nincs-e külsérelmi nyom a kismillió alkatrészen, de szerencsére nem véreztünk el a legeslegelső lépés előtt. A lényeges alkatrészek megvoltak. Vasárnap 11.00-kor indult a nagyüzem. A múltkori képeken már látható pingpongasztalt teljes egészében szétnyitottuk. Ha esetleg ti vesztek ilyet, hát ne egy kempingasztalon kezdjetek hozzá, mert higgyétek el, kelleni fog a hely.

Ha játék van kell a hely!

Ha játék van kell a hely!

Ez első órák zökkenőmentesen haladtak. Aztán kezdett fény derülni rá, hogy bizony, még van tere fejlődni a holland gyártónak. Például a használati útmutatója úgy indul, hogy még egy csecsemő is tudja követni. Azonban az első harmadot követően egyre zavarosabbak lesznek az ábrák. Ellentmondások alakulnak ki az ábra és a szöveges utasítások között. Aztán mikor átestünk a holtponton már meg se lepődtünk, hogy egy munkafázis 20 perc helyett 40 lett. Igazi barátok lettünk az összerakási útmutatóval, már félszavakból is megértetjük egymást.

Sokórás szerelés után --> Sikoly

Sokórás szerelés után –> Sikoly

Sajnos azonban drámai véget ért az első nap, ugyanis az egyik alkatrész eltörött. Egy kis műanyag fogantyú lett volna. A gond nem is az volt, hogy pótolhatatlan. Akár mi magunk is tudunk majd a jövőben ilyen alkatrészt nyomtatni. A probléma az volt, hogy éjfél után nehéz műszaki boltot találni Debrecenben. Lezártuk hát az első napot és másnap újult erővel láttunk hozzá a második félidőnek.

Az Agy!

Az Agy!

A bajok ott kezdődtek, hogy kiderült, hogy sima egyszerű, mezei csavarból nem raktak eleget a dobozba. Sok dolog volt benne, amire például nem volt szükség, de csavar az nem volt elég. Háromszor kellett elmenni hétfőn csavarboltba, mindhárom alkalommal 200 Ft-értékű vásárlásokat tenni. A legviccesebb az, hogy az eladó nem igazán lepődött meg, hogy miért járkálunk vissza újra és újra.

Végül szerda este került sor a befejezésre. Pár perccel mielőtt éjfélt ütött volna az óra kiemelkedett az üveglapból az első kábeltartó elem, amit nyomtattunk. Miért nem valami romantikusabb dolog? Ha ki akarod próbálni a futást, akkor nem a New York Marathonnal kezded, hanem elmész sétálni a parkba. Na, hát ez volt a távtartó elem. Amilyen mosolygós ez a kis semminő elem, olyan boldogak voltunk mi is, hogy egy hosszú ideje dédelgetett álom vált valóra.

A mű elkészült!

A mű elkészült!

Az összerakás minden nehézsége ellenére és, hogy nem olyan profi a csomag, mint mondjuk, ahogy azt a 40 éve piacon levő világmárkáktól megszokhattuk a mindennapjaink folyamán, nagyon hálásak vagyunk az Ultimakernek, hogy lehetővé tették ezt. Az, hogy egy ilyen fantasztikus gép összeállhatott a kezünk között az egy apró csoda.

Aztán hamar vissza is zuhantunk a fellegekből ugyanis a hűtőventilátor meg sem moccant, de ez már egy új nap története. Addig élvezzétek a kis videó összeállítást, amivel megpróbáljuk átadni ennek az elmúlt hétnek a hangulatát.

Jövő héten személyesen is lehet velünk találkozni, valamint a scannert és a nyomatót megnézni. Hétfőn a Roncsbárban tartunk bemutatót a DebTech Startup Meetupon és kedden a Business & Beer eseményen veszünk részt, ahol kötetlenül beszélgethet mindenki mindenkivel, ha más nem akkor meg jövőhéten pénteken találkozunk itt a blogon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s