A leírt szó ereje

Az írás az emberiség egyik legnagyszerűbb eredménye. Az, hogy az emberek íráson keresztül cserélik a gondolataikat, az mindenképpen kiemel minket planétánk élőlényei közül. Nagyon sok olyan tevékenység van, amelyet például az állatok is űznek a túlélés érdekében. A termeszek saját méreteikhez képest sokkal nagyobb építményeket állítanak fel, mint egy átlag magasságú emberhez képest a Burj Khalifa.

Költészet napja

Költészet napja

Egyes hangyafajok „háziasítottak” más hernyófajokat és váraikban gomba és mohatelepeik vannak. Nagyon sok állatfaj egészen komplex hangalapú, kémiai, vagy mozgásra épülő kommunikációs rendszert alakított ki. Írni az emberen kívül senki nem ír ezen a bolygón. Az írás pedig a civilizációnk alapja. Az egyén tudását eltárolja és elérhetővé teszi az összes társa és az őt követő generációk számára, amely technikai haladásunk alapja. Írás nélkül elképzelhetetlen lenne ez a blog bejegyzés. De mi köze ennek a 3D-s nyomtatáshoz? Kattints tovább és megtudod!

Szokták mondani, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Néha ez fordítva is igaz. Egy szóval többet tudunk mondani, mint ezer képpel. Talán ezért szeretjük annyira a szavakat. Mára a technológia lehetővé tette, hogy a művészeti kommunikáció céljából filmeket, képeket, zenéket készítsünk szinte egészen könnyedén. Mégsem tűnt el a vers és a könyv. Azzal, ha azt mondjuk, hogy „szeretlek” többet mondunk, mint ezer bókkal, vagy ajándékkal.

Szeretlek!

Szeretlek!

Nagyon szeretjük az olyan szavakat, mint a szerelem, az otthon, vagy a

„Földiekkel játszó
Égi tünemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!„

Otthon, Remény, Szerelem

Otthon, Remény, Szerelem

Ezekkel a szavakkal szeretjük körül venni magunkat. Szeretjük, ha rajta van a ruhánkon, felfestjük falunkra, ezt használjuk háttérképnek a telefonunkon. Miért? Mert érzelmeket váltanak ki, motiválnak minket, és megnyugtatnak, ha épp erre van szükségünk. Sokan mások neveit szeretik. Jézus, Buddha, Allah neve egy a spiritualitással egyezik meg, de sokan csak a kedvenc focistájuk mezét szeretik hordani. Ha ezek a nevek ott vannak körülöttünk, akkor mások számára meg tudjuk mutatni, hogy tartozunk valamilyen közösséghez, hiszünk valamiben, vagy azonosulni tudunk valamilyen történettel.

A leírt szó nem vész el. Ha valakinek írunk valamit, akkor az visszakereshető, feleleveníthető, megörökíthető. A 3D nyomtatás ad erre egy egészen kiváló lehetőséget, ugyanis nem felület kell az íráshoz, hanem anyag. Nagyon szép dísztárgyakat, kulcstartókat, vagy akár használati tárgyakat is lehet készíteni a betűk különleges összekeverhetetlen formáinak segítségével, hogy maximálisan inspiráló környezetet hozzunk létre magunk számára. Csak, hogy ne is említsük azt, hogy milyen frappáns ajándék valakinek olyasmit adni, ami kiemeli a különlegességét. Hamarosan itt van május első vasárnapja. Van attól nagyobb ajándék, mint valakit emlékeztetni az év minden napján, hogy mennyire különleges? Mert anya csak egy van. Becsüljük meg a szavakat és a leírt szó erejét!

Anya csak egy van

Anya csak egy van

anya2

anya3

Ha ilyen és ehhez hasonló tárgyakat szeretnél látni élő valójukban, esetleg új szintre emelnéd az írást látogass el ÁPRILIS 18-án az amorFFactory NYÍLT NAPJÁRA!

További információk itt!

További információk itt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s